Competitiecommissie

Leden van B.T.C. de Pettelaer spelen al jaren competitie en BTC de Pettelaer heeft daarbij op meerdere vlakken de eer hoog te houden! Een club met prestatieve teams die zondag op het allerhoogste landelijke niveau strijden. Heren 1 speelt 1ste klasse landelijk en gemengd 1 speelt 2e klasse landelijk. Fantastische teams met een mix aan eigen talentvolle jeugdspelers en ervaren toppers. Een feest om naar te kijken! Daarnaast hebben wij de recreatieve teams die gaan voor de winst. De recreatieve competitiespelers zijn op bijna alle andere dagen van de week actief. Op dit alles zijn wij als competitiecommissie reuzetrots en dat geldt ook voor onze gastvrijheid en gezelligheid, zowel op als naast de baan!

De competitiecommissie bestaat uit Frank van Gool, Sander Frerichs, Rene van Essen ,Hardy Versteegen en Jelle Bekke.

Op de Pettelaer kan aan drie verschillende competitievormen worden deelgenomen:

  1. In april/mei/juni aan de KNLTB voorjaarscompetitie;
  2. In september/oktober aan de KNLTB najaarscompetitie;
  3. In de winter aan onze eigen Pettelaer Laddercompetitie.

Via ‘mijn pettelaer’ kan elk pettelaerlid zich opgeven voor een competitie. De uitnodiging met de link naar het competitie-inschrijfformulier zal per e-mail worden verstuurd.

  1. De uitnodiging voor de voorjaarscompetitie zal in september worden verstuurd en de aanmelding dient voor november te zijn ingediend.
  2. De uitnodiging voor de najaarscompetitie zal in april worden verstuurd en de aanmelding dient voor half mei te zijn ingediend.

Competitietennissen is bij de Pettelaer zeer populair. Als commissie proberen wij iedereen in te delen,  maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Om die reden gelden bij het indelen van de competitieteams de volgende spelregels:

  1. Ieder pettelaerlid dient zich voor elke competitie individueel op te geven. (niet tijdig ingeschreven betekent mogelijk geen deelname aan de competitie, dit geldt ook voor leden die al jaren in hetzelfde team competitie spelen)
  2. Leden die als vrijwilliger actief zijn voor de Pettelaer hebben voorrang op het spelen van competitie.
  3. Ieder pettelaerlid dat niet geplaatst is voor de voorjaarscompetitie heeft recht op het spelen op najaarscompetitie (mits een team geformeerd kan worden).

Bij het indelen houden wij uiteraard rekening met speelsterktes, wensen en voorkeuren voor speeldagen, teamindelingen en competitiesoorten.

Leden die niet geplaatst kunnen worden voor een competitie, zullen wij op de reservelijst plaatsen.

Uiteraard hopen wij na de competitie veel teams te kunnen feliciteren dan wel te huldigen als kampioen. De teams die in de voorjaarscompetitie kampioen worden, zullen worden gehuldigd. Voor de najaarscompetitie geldt een felicitatie. Wij hebben dit onderscheid gemaakt omdat de voorjaarscompetitie – in tegenstelling tot de najaarscompetitie – een prestatiever karakter  heeft en omdat het  team uitkomt in een klasse voor de Pettelaer waaruit het team kan promoveren dan wel degraderen.

Tot slot wijzen wij jullie op de vele (nuttige) informatie die te vinden is op de website van de KNLTB:

http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/

Algemene informatie voorjaarscompetitie:

http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/

Speeldata voorjaarscompetitie 2017:

http://www.knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/speeldata-voorjaarscompetitie-2017.pdf

Algemene informatie najaarscompetitie:

http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/najaarscompetitie/

Wedstrijdbulletin Districtscompetitie Regio Zuid 2016:

http://knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/wedstrijdbulletin-regio-zuid-2016-definitief.pdf

Competitiereglement 2016:

http://www.knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/over-knltb/regelgeving/knltb_competitieregelement_2016.pdf

Uitslag invoeren:

http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/uitslagen-invoeren/

Handleiding uitslag invoeren:

http://www.knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/uitslagen-invoeren/handleiding-invoeren-van-uitslagen.pdf

Taken en verantwoordelijkheden van de captain en de competitie teams (pdf)

Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie ons bereiken op

competitie@pettelaer.nl.

Wij wensen iedereen veel plezier met de competitie(s)!

 

Sander Frerichs, Frank van Gool, Hardy Versteegen en Jelle Bekke

De competitiecommissie


To Top

Ogenblik a.u.b. ...